Sikainfluenssa tappaa vain Meksikossa

By | huhtikuu 27, 2009

Sian ennestäänkin huono maine on vedetty lokaan

Sian ennestäänkin huono maine on vedetty lokaan

Tutkijat ympäri maailmaa odottavat näytteitä sikainfluenssaan sairastuneista, jotta päästäisiin kehittämään rokotteita ja ymmärrettäisiin, miten pelkoa herättävä virus toimii. Suuri ihmetyksen aihe on esimerkiksi se, miksi uusi sikainfluenssavirus on aiheuttanut niin paljon kuolemantapauksia Meksikossa, mutta muualla sairastuneet ovat toipuneet nopeasti.

Jos maailmanlaajuinen pandemia on paha suonenisku muutoinkin laman kouriin joutuneelle matkailuelinkeinolle, influenssalääkkeitä ja -rokotteita valmistavat lääkejätit sen sijaan hierovat käsiään. Kirjoitin vastikään Hesarin tiede -osioon uuden influenssarokotteen kehitystyöstä. Tämänkaltaiset tutkimushankkeet tulevat taatusti saamaan aivan uutta puhtia.


Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>