Sähköinen tatuointi, verinen voimanlähde

By | elokuu 30, 2009

Kirjoitin pari viikkoa sitten Hesarin Tiede&Luonto –osioon jutun painettavasta polttokennotekniikasta. Tällä suomalaistutkijoiden innovaatiolla voi tuottaa sähköä elintarvikepakkauksen pintaan painettaville näytöille ja muulle elektroniikalle. Kyllä, tulevaisuudessa myös muropaketti tarvitsee voimanlähteen!

Eräs jutun lukija lähetti kiinnostavan linkin samankaltaisesta polttokennosovelluksesta. Ihon alle sujautettava, 5×10 sentin kokoinen näyttölaite loihtii iholle minkä tahansa tatuoinnin – ja kuvan voi vaihtaa koska tahansa, kiitos bluetooth-tietoliikenneyhteyden.

Sähköinen tatuointi on ihon ja lihaksen väliin työnnettävä silikoninäyttö.

Sähköinen tatuointi on ihon ja lihaksen väliin työnnettävä silikoninäyttö.

Kiinnostavin pointti oli kuitenkin tatuoinnin voimanlähde: kolikon kokoinen polttokenno, joka ottaa käyttövoimansa verestä. Verenkiertoon kytketty polttokenno käyttää veren glukoosia ja happea, vähän kuten muutkin elimemme, ja luovuttaa sähkövirtaa sähköisen tatuoinnin käyttöön.

Niin perverssiltä kuin ihmisruumiin tuunaaminen kuulostaakin, ei tuollainen monikäyttötatuointi ole ihan hullu ajatus. Olkapäässään voi pyörittää vaikka leffoja. ”Rakkauden huumassa hakattu exän nimi ” – tatuoinneista keskustellaan kohta vain vanhainkodeissa. Kiitos Matti linkistä!

Juttu sähköisestä tatuoinnista Physorg.com -saitilla >>


Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>