Aalto-yliopiston avajaisissa ei hymistelty

By | syyskuu 3, 2009

finlandia_houseSyyskuun ensimmäisenä päivänä monisatapäinen professorikulkue yhdistyvistä Teknillisestä korkeakoulusta, Kauppakorkeakoulusta ja Taideteollisesta korkeakoulusta valui Finlandia-talon etupenkkeihin ”Gaudeamus igiturin” säestyksellä. Akateeminen arvokkuus on rikkumaton, ja kolmen yliopiston rehtorit ylistivät kilvan Aalto-hanketta.

Särö syntyi, kun ylioppilaskuntien puheenjohtajat pääsivät ääneen. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan puheenjohtaja Henna Immonen kertoi mikä kaikki Aalto-yliopiston valmistelussa on mennyt pieleen – ja saa yleisöltä raikuvat aplodit. Kylterien Matti Parpala taas ehdotti Aalto-yliopiston päärakennusta Töölönlahdelle – tämä ei taatusti ole Otaniemen puolesta liputtavien insinöörien mieleen.

Jotenkin tämä valoi uskoa Aalto-yliopiston tulevaisuuteen. Jos saman organisaation edustajat voivat olla reippaasti eri mieltä asioista, ja sanoa sen julkisesti ääneen, niin tämähän voi toimia.

Aalto-yliopiston avajaispuheet >>


Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>