Tohtoreiden konenäkötutkimus synnytti virtuaalitappelun

By | joulukuu 13, 2010

Kirjoitin vuosi sitten Hesarin tiedesivuille jutun suomalaisen Virtual Air Guitar Companyn kehittämästä FreeMotion -teknologiasta, joka tekee peliohjaimista vanhanaikaisia. Konenäköteknologian avulla pelaajan kuva erotetaan taustasta ja pelaajan liikkeitä seurataan reaaliaikaisesti. Pelaaja ohjaa pelin kulkua omilla liikkeillään.

Nyt nähdään syntyykö tästä bisnestä. Yrityksen ensimmäinen tuote, taistelupeli Kung-Fu LIVE tuli myyntiin PlayStation Store -pelikauppaan.

Julkistusbileissä 8.12.2010 toimitusjohtaja Teemu Mäki-Patola kertoi, että Playstation-pelaajien ensikommentit jännittivät. Puolenpäivän jälkeen Playstation Storessa myyntiin tullut peli oli iltaan mennessä kirvoittanut kymmeniä kommentteja 15 euron hintaisen pelin ladanneilta. Vastaanotto oli pääsääntöisesti ylistävä.
Virtual Air Guitar Company julkaisi pelin itse. Kuukauden päästä selviää, miten kassakone on alkanut laulaa.

VAGC Facebookissa >


Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>