Viestintävoitto: Suomi kutistui 17 neliökilometrillä

By | helmikuu 26, 2011

Hailuodon kunta maailmankartalle: valtasimme maata mereltä.

Maanmittauslaitoksen viestintä voi onnitella itseään. Uutisköyhän perjantain 25.2. parhaiten läpimennyt tiedote uutisoitiin YLEssä, Kauppalehdessä, Maikkarilla, Iltasanomissa ja kymmenissä muissa medioissa.

Maanmittauslaitos kertoi, että Suomen pinta-ala lasketaan nyt yleiseurooppalaisessa ETRS89-koordinaattijärjestelmässä. Laskutavan muutoksen seurauksena Suomen pinta-ala pieneni noin 17 neliökilometriä.

Näin siis tapahtuu kartalla laskien – maastossa Suomi on entisellään. Kovempi uutinen on, että Suomi kasvaa joka vuosi maannousemisen myötä 7 neliökilometriä – ihan oikeasti. Uutta maata paljastuu siis pari hehtaaria päivässä. Suurin hyötyjä lienee Perämeren suurin saari Hailuoto.

Ehdotus uutisköyhän heinäkuun 2011 ykkösuutiseksi: Hailuoto kasvoi kymmenellä hehtaarilla. Kesätoimittaja kiittää. Vihdoinkin kovaa uutistavaraa.


Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>